Gazdaság

Lejár a tao-támogatási engedély, a kormány Brüsszelnél kilincsel

Változatlan formában kívánja fenntartani a kormány a látvány-csapatsportok kedvezményét. A kabinet a 2017. június 30-ig szóló engedély meghosszabbítását kérte Brüsszeltől.

Az Európai Bizottság határozata a piaci szereplők társadalmi felelősségvállalásának rendszerét – azaz a társasági adón keresztüli sporttámogatást – 6 évre engedélyezte. A brüsszeli jóváhagyás 2017. június 30-án lejár.

A kormány már megtette a szükséges lépéseket azért, hogy a jelenleg működő támogatási rendszer változtatás nélküli meghosszabbítását engedélyezze a Bizottság, és így cégek a társasági adórendszeren keresztül továbbra is támogathassák a sportot és azon keresztül az egészséges életmódot – derül ki az NGM közleményéből.

Úgy ahogy van, tökéletes. A kormány szerint

A kormány szerint a 2011. július 1-je óta működő rendszer egyszerre biztosítja a látvány-csapatsportot űző klubok, egyesületek, szövetségek támogatását, valamint azt, hogy a cég az adott támogatással a fizetendő társasági adóját csökkentheti.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015-ben több mint 13 ezer cég összességében 107 milliárd forinttal támogatta a sportot, mint az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés egyik leghatékonyabb eszközét.

Arra emlékszünk még, hogy nemrég titkosították, ki, mire, kinek, mennyi támogatást nyújtott? Az adószakértő szerint nagyon nem jól időzített a kormány, amikor úgy döntött, hogy titkosítja, milyen cégek mennyivel támogatták adójukból a sport- és kulturális intézményeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik