Gazdaság

Jelentősen emelkedett a casco ára tavaly

A magyar autósok átlagosan 78 ezer forintért kötöttek teljes körű casco biztosítást tavaly, ez csaknem kilenc százalékos emelkedést jelent 2015-höz viszonyítva - ismertette a Netrisk.hu adatait keddi számában a Világgazdaság.

A lap szerint az autóvásárlással egy időben létrehozott, azonnali cascokötések díja 2-3 százalékot emelkedett egy év alatt, míg az úgynevezett évfordulós váltók átlagdíja 12 százalékkal nőtt. Az évfordulós váltóknál azonban az átlagos éves díj 58 ezer forint volt, szemben az új autók 90 ezer forintos átlagdíjával.

Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója a Világgazdaságnak elmondta: a casco átlagdíjának emelkedése egyrészt a kárkifizetések összegének növekedésével magyarázható, másfelől a magasabb díjú azonnali kötések aránya az előző évi 61 százalékról 67 százalékra nőtt.

Tavaly a megkötött cascók 26 százalékához további kiegészítő fedezeteket is választottak az autótulajdonosok, akik átlagosan 6 év 2 hónapos autókra kötöttek cascót – írja a gazdasági napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik