Gazdaság

Habony, Rogán és Tiborcz barátai taroltak az állami árveréseken

Már a tulajdoni lapok is igazolják, hogy három pesti palota elveszítette közvagyon jellegét – írta a Válasz.hu.

Az ingatlanok a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. árverésén cseréltek gazdát. Valóságos verseny két ingatlannál nem volt, a győztesek mindössze egy licitlépcsőnyi pénzzel fejelték meg a kikiáltási árat.

A három ingatlanról szóló friss földhivatali dokumentumok immár minden kétséget kizáróan igazolják, hogy a korábbi sajtóhírek (válasz.hu/444.hu) pontosan eltalálták a képviselők/strómanok mögötti valós tulajdonosokat, írták.

Íme, az érintett épületek új, immár hivatalos gazdái:

Zrínyi utca 3.
I. Irodaház a Four Seasons hátoldalán (Zrínyi utca 3.), vételár: 3,87 milliárd forint

Az új tulajdonos az EastCastle Investments Kft, mely a máltai EastCastle Investments Limited Liability Company magyarországi leánycége. Utóbbit 100 százalékban Dina Moshavi birtokolja. Őt leányként Dina Gagelnek hívták – Gageléket pedig Habony Árpád grúz-izraeli barátaiként azonosította a válasz.hu.

Biarritz-ház
II. A Biarritz-ház Duna felé eső épületrésze (Széchenyi rakpart 12.), vételár: 1,46 milliárd forint

Az új tulajdonos a Beta Tower Kft, mely egy áttételen keresztül a Carion Holding leánycége. A Carion-csoport egyebek mellett arról híres, hogy Rogán Antal kabinetminiszter rájuk szabta a nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvényt, írta a lap.


Andrássy út 116.
III. Sugárúti palota (Andrássy út 116.), vételár: 723,6 millió forint

Az új tulajdonos a WHB Vagyonkezelő Kft., mely a West Hungária Bau építőcéget is jegyző Paár Attila érdekeltsége. A vállalatvezető többrendbeli, állandósulni látszó üzleti partnere Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének – írta a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik