Gazdaság

Szívesebben túlóráznánk magasabb cafeteria mellett

A magyar munkavállalók 82 százalékának kiemelkedően fontosak a juttatások, ha a céghez való lojalitásról van szó, 43 százalékuknál a fizetés a legfontosabb szempont a munkahely kiválasztásakor – derül ki egy friss felmérésből. Az OTP Bank cafeteria üzletágának vezetője szerint azok a munkáltatók vannak előnyben, akik béren kívüli juttatások révén igyekeznek többet nyújtani a munkaerőpiacon.

A Randstad Award 2016-os kutatása meglepő megállapításokat fogalmaz meg: a teljes munkaidőben dolgozó magyarok átlagosan heti 46 órát töltenek a munkahelyükön a szerződésekben foglalt 41 helyett, és 50 százalékuk hajlandó lenne még többet túlórázni egy magasabb juttatási csomag fejében. Egy korábbi, OTP Bank által készíttetett kutatás arra is rámutatott, hogy a munkavállalók túlnyomó részénél a magasabb juttatások nagyobb elköteleződést ébresztenek a munkavállalókban.

Az adatok ismeretében nem meglepő, hogy a SZÉP-kártya, mint az egyik legnépszerűbb juttatási elem a banknál, tavaly rekordot döntött mind a munkáltatói feltöltéseknél, mind a felhasználásoknál – említették meg. A munkaadók ugyanis kedvező adózás mellett járulhatnak hozzá a dolgozóik feltöltődéséhez. A munkavállalók pedig sokoldalú juttatást kapnak cserébe, amelyet több mint 29 500 elfogadóhelyen használhatnak fel – tették hozzá.

A bank cafeteria üzletágvezetője, Vargáné Jandrasits Ildikó szerint a SZÉP-kártyát nyújtó munkáltatók folyamatosan bővülő csoportja jól mutatja a rendszer sikerességét:

Saját kutatásunk szerint másfélszer akkora az elégedett dolgozók aránya azok között, akik kapnak munkáltatójuktól SZÉP-kártyás feltöltést, azokhoz képest, akik nem részesülnek ilyen juttatásban.

A juttatás továbbra is kedvező feltételek mellett adható, ezért arra számítanak, hogy 2017-ben tovább bővül majd az ilyen formában munkavállalóiról gondoskodó vállalkozások köre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik