Gazdaság

Márkaszövetség: azért kapnak mást a magyarok, mert azt akarják

Egy NÉBIH-vizsgálat szerint a multik silányabb minőségű termékeket terítenek Magyarországon, mint nyugaton. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a hatósági vizsgálatokon túl komplex terméktesztek során is rendszeresen ellenőrzi a Magyarországon gyártott, illetve forgalmazott élelmiszerek biztonságát és minőségét.

A Magyar Márkaszövetség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében erre reflektálva azt írja, hogy ugyanazon márkák akár eltérő tartalommal is kikerülhetnek a kereskedelem polcaira.

Bizonyos esetekben a hatósági vizsgálatok különbséget találtak az egyes élelmiszerek beltartalmában is. Ennek oka, hogy egy adott márka többféle kiszerelésben, ízesítéssel is készülhet az adott ország fogyasztói ízlésének megfelelően. A magyarok például köztudomásúan jobban kedvelik a karakteres, fűszeresebb, intenzívebb ízjegyeket mutató élelmiszereket, írták.

De szerintük eltérést okozhat az is, ha „a vizsgált termékek különböző országokban, különböző gyártósorokon, vagy eltérő származási helyről beszerzett alapanyagokból készülnek. Legyen szó bármelyik lehetőségről is, de a felelős gyártók mindig a jogszabályi előírásoknak megfelelően, az összetevők pontos feltüntetésével tájékoztatják termékeik tartalmáról a fogyasztókat”.

Korábban kikértük a részletes NÉBIH-vizsgálatot is, itt írtunk róla részletesen.

Kiemelt kép: Fortepan, Bauer Sándor, 1974

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik