valentin nap (valentin nap)
Gazdaság

Valentin-napi magyar recept: szex, virág és extra étel

24.hu
24.hu

2017. 02. 14. 09:12

Minden második ember meg van győződve arról, hogy lesz egy kis hancúr is a paplan alatt Valentin-nap alkalmából, különösen a még nőtlenek és hajadonok veszik biztosra a dolgot - derül ki a Szallas.hu friss felméréséből. A magyarok mintegy kétharmada szereti a Valentin-napot, és tízből nyolcan meg is ajándékozzák párjukat valamilyen formában. A nők a hasukon keresztül próbálják lekenyerezni párjukat, míg a férfiak jellemzően virággal és édességgel lepik meg kedvesüket.
Korábban a témában:

A Szallas.hu vendégek és szállásadók körében végzett friss kutatásában a szerelmesek napjával kapcsolatos hozzáállást és szokásokat vizsgálta. A válaszadók kétharmada leginkább apró ajándékkal kedveskedik párjának a szerelem ünnepén:míg a hölgyek általában a konyhában szorgoskodnak, hogy valamilyen extra ételt tálalhassanak szívük választottjának, az urak virággal és édességgel lepik meg kedvesüket.

A kisebb értékű tárgyak is népszerűek ebben az időszakban, de az is gyakran előfordul, hogy az esti légyott részét képezi a meglepetés, így sokan valamilyen szexi aprósággal készülnek, például különlegesebb fehérneműt adnak vagy viselnek a szerelmesek ünnepén – mondta Mészáros Judit, a Szallas.hu marketingmenedzsere.

Bár az ajándék értékének nem tulajdonítunk nagy jelentőséget, az esti összebújásnak annál inkább. „Általánosságban minden második válaszadó meg van győződve arról, hogy lesz egy kis romantika a hálószobában, sőt a hajadonok és nőtlenek 75 százaléka biztos a dolgában” – ismertette a részleteket Mészáros Judit.

Ellenzői is akadnak az átvett ünnepnek

Bár kisebbségben vannak, mégis akadnak olyanok, akik nem szívlelik a Valentin-nap intézményét. Egyesek szerint semmi szükség nincsen erre a mondvacsinált ünnepre, semmi közünk az amerikai szokáshoz. Azonban nem csak a majmolás miatt lehet idegesítő a február 14-e.

Minden második válaszadónk azt tapasztalja, hogy ebben az időszakban olyanok is látványosan szerelmesek a Facebookon, akiknek a kapcsolatuk a valóságban nem éppen rózsás – említette meg Mészáros Judit.

Túlfűtöttek a hotelszobák is

Valentin-nap idején a hazai szálláshelyeken is gyakoribb vendégek a romantikázni vágyó párok, erre az alkalomra minden 10. hazai vendéglátó speciális ajánlattal, menüvel. S ha már ott vannak a szerelmesek, olykor segítséget is kérnek.

Minden negyedik szállásadónak kellett már konspirálnia valamilyen romantikus meglepetéshez, melyek többnyire nagyon jól sikerülnek, de akad keserű ellenpélda is. Egy beszámoló szerint az apartmant kibérelő fiú a rózsaszirmok beszerzésében kért segítséget, mellyel egy különleges lánykérést akart megalapozni. Valami azonban rosszul sülhetett el, a lány 10 perc után elviharzott, a fiú pedig legközelebb 2 nap múlva jött csak ki a szobából összetörten, hogy kijelentkezzen – mesélte Mészáros Judit.

Ezek a leggyakoribb ajándéktípusok Valentin-napon:

  1. Extra étel elkészítése
  2. Kisebb értékű ajándék, pl. könyv, virág
  3. Szexi apróság, pl. fehérnemű

 

A Szallas.hu online kutatás keretében vizsgálta a magyarok Valentin-nappal kapcsolatos véleményét, melyben összesen 906 vendég és 236 szállásadó vett részt. Az adatfelvételre 2017. február 3. és 2017. február 10. között került sor. A kutatás nem reprezentatív a hazai lakosságra nézve, ugyanakkor a Valentin-nappal kapcsolatos véleményeket, attitűdöket jól szemlélteti.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Election posters with the leading candidates for the presidential elections in France with  Le Pen (l) and E. Macron (c) can be seen in Henin-Beaumont, France, 23 April 2017. A total of eleven candidates participates in the first round of the presidential elections. Photo: Kay Nietfeld/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.