Gazdaság

Akik jó eséllyel indulhatnak a Millenáris-bővítés tenderén

Hosszú előkészítés után kedden megjelent az egykori Ipari Minisztérium Margit körúti irodaházának, illetve a mögötte lévő Ganz-gyár ipari épületeinek hűlt helyére tervezett mélygarázs, illetve a park kivitelezői tenderének kiírása – vette észre a hvg.hu.

A Millenáris Szélkapu Kft. egy nettó 17 755 négyzetméter alapterületű, összesen 500 autó befogadására alkalmas mélygarázs, valamint a hozzátartozó infrastruktúra és kiszolgáló létesítmények építését várja a majdani győztes vállalkozótól.

Nagyobb cégek jelentkezését várják, és ezt az alkalmassági előírásokon keresztül befolyásolni is tudják. A feltételek között szerepel például, hogy a jelentkező fel tudjon mutatni egy 250 tonnás kültéri teherhordó látszó acélszerkezetet, amely nettó 6 milliárd forintnál drágább volt.

(A Dagály úszópalotát építő Garancsi István féle Market Építő Zrt. ez alapján igen alkalmasnak tűnik – írta a lap.)

UPDATE: A Market Építő Zrt. azt írta a 24.hu-nak a cikk megjelenése után, hogy nem nyújt be pályázati anyagot a Millenáris Széllkapu Kft. által kiírt bővítési tenderre, továbbá a Dagály Úszóaréna – aktuálisan futó projekt lévén – egyébként sem használható referenciaként a pályázatnál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik