Gazdaság

Felcsúton semmi sem drága: 65 milliós kormánytámogatás az új iskolához

Míg a környező települések némelyikében az alapvető fejlesztésekre sincs pénz, a nemzet gázszerelőjének falujában mindenre akad. 150 millióból épült faluház, renoválták az óvodát, tavaly egy 40 milliós állami támogatás után felújíthatták a járdákat, nemrég átadták az új tájházat. Hogy a stadiont ne is említsük, meg a kisvasutat.

Egy tavaly december végi kormányrendelet szerint pl. a felcsúti önkormányzat 65 millió forintos extra támogatást kapott a faluban található „víztorony áthelyezésére és az infrastruktúra fejlesztésére”.

Az iskola miatt költözik a víztorony

Mint a Magyar Narancs megtudta, a fő projekt itt nem is a víztorony lesz. Az áthelyezésére ugyanis azért van szükség, mert annak a helyére terveznek egy iskolát. Merthogy a régiben már nemigen férnek el a gyerekek.

A lap információi szerint a határozatban megnevezett infrastruktúra-fejlesztés is a víztoronnyal kapcsolatos munkálatokra vonatkozik, ebbe a vízvezeték-átalakítás, villamoshálózat-bővítés, az áthelyezés időtartamára az ideiglenes távközlési torony felállítása, a telek megközelítését biztosító útszakaszok felújítása tartozik bele.

Mivel egy teljesen új épületet húznak fel, a beruházás minimum több százmillió forintot emészt majd, amelyről ugyan még nincs fellelhető kormányhatározat, de alighanem a miniszterelnök települése megkapja majd a szükséges forrásokat – valószínűsítette a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik