Gazdaság

Emeli a béreket a BKV, az a kérdés, mennyivel

A BKV Zrt. menedzsmentje és az érdekképviseletek között hétfőn megkezdődtek a 2017. évi bérmegállapodással kapcsolatos tárgyalások - írja közleményében a cég.

A munkáltató – ismerve az egyre romló munkaerő piaci helyzetet, a növekvő fluktuációt és utánpótlási nehézségeket, illetve a munkavállalói igényeket -, tisztában van azzal, hogy szükség van a bérek emelésére, a piachoz képest alacsony keresetű munkavállalóink bérfelzárkóztatására. Ennek megfelelően az Üzleti Terv tartalmazza a menedzsment azon javaslatát, amely előirányoz mind bérfejlesztést, mind bérfelzárkóztatást.

A tárgyalások folytatódnak a béremelés mértékének tekintetében, amelynek során a BKV Zrt. vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy minden érdekelt számára elfogadható, ugyanakkor a hosszú távú működést biztosító megállapodás szülessen.

Mint egy hete írtuk a közlekedési dolgozók bérével kapcsolatban, a szakszervezetek idén először ígéretet kaptak arra, hogy a kormány egységes bérjavaslatot dolgoz ki az állami tulajdonú társaságok számára, hogy megakadályozza az elvándorlást és enyhítse a bérfeszültségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik