Gazdaság

Kampány indul, hogy az ukránok dolgozzanak nálunk

Ukrajna több városában tévés, rádiós és interneten megjelenő reklámokban hirdeti majd a kormány, hogy munkaerőhiány van Magyarországpn. Persze nem ilyen szemszögből, hanem az ukrán munkavállalókat próbálják majd ide csábítani – írja a HVG a Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva.

A kampány megszervezését a Human Service Agency debreceni munkaerőközvetítő cég leányvállalata Horizon2020 Nonprofit Kft. kapta meg tavaly. Az általuk kiírt közbeszerzésen pedig két kis cég, a gyöngyösi DRG Design és a budapesti McMiller Consult futott be, ők szervezik a hirdetéseket a szomszédos országban.

Ungváron, Kijevben, Harkovban, Lvovban, Odesszában és Krivoj Rogban is találkozhatnak majd a helyiek a felhívással, ami 82 millió forintjába kerül a Nemzeti Foglalkoztatási Alapnak.

A nyertes vállalatok a HVG megkeresésére annyit mondtak, hogy a tervezés már folyamatban van, ezt február 9-ig kell véglegesíteniük.

Magyarországon sajnos nem ismeretlen fogalom a munkaerőhiány: építészekbőlsegéd- és betanított munkásból, kéményseprőből, gépkezelőkből és járművezetőkből sincs elég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik