Gazdaság

Hiánycikk lett a liba- és kacsahús a madárinfluenza miatt

Több üzletlánc is ellátási gondokról számolt be.

Hiány van liba- és kacsahúsból a madárinfluenza-járvány miatt, a beszállítók csak részben tudják biztosítani az üzletláncok által megrendelt mennyiségeket – tudósít az MTI.

A hírügynökségnek a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója elmondta: Márton-nap (november 11.) óta ellátási gondok vannak liba- és kacsahúsból, de ezek a baromfitermékek forgalmának csak mintegy 15 százalékát adják, csirke- és pulykahúsból zavartalan az ellátás. Azt is elmondta, hogy az áfacsökkentés hatására nőtt a csirke- és pulykahús forgalma, egyes üzletekben az 50 százalékot is megközelíti a bővülés.

Az Auchan Magyarország is arról számolt be, hogy érzik a madárinfluenza hatásait – mivel sok vágóhíd nem üzemelt az elmúlt hónapokban, a kacsa- és libahús-termékek esetében ellátási problémákat tapasztalnak.

A Lidl arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a beszállítóiknál jelenleg az üzemek éves nagykarbantartása folyik, ezért a következő két hétben a friss kacsa- és libatermékek nem lesznek elérhetőek. Ezt kövezően viszont, február elejétől az áruellátás ismét folyamos és zavartalan lesz mind mennyiségben, mind minőségben. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik