Gazdaság

Diósd nem dobta ki konténereit, inkább a határőröknek adta őket

Az óvoda felújításának idejére konténerekben laktak a lurkók, de azóta üresen áll az építmény. A lakosok végre kitalálták, mi legyen vele.

Keresztbe-kasul bejárták a médiát az utóbbi hetekben a képek és beszámolók arról, hogy a menekültek ellen a szerb határra kivezényelt rendőrök milyen kutya körülmények között dolgoznak. Na, ezt a diósdiak is meglátták, össze is dugták a fejüket a Pest megyeiek.

Az lett a vége, hogy egy rakat lakókonténerrel fognak segíteni az ázó-fázó határőr-rendőrökön.

A diósdi önkormányzat Facebook-oldalára került fel egy poszt egy fotóval, az egészet Bogó László polgármester írta alá. Bogó azt fejtegeti ebben, hogy a január 10-i ülésen döntött arról a képviselő-testület, hogy ingyen és határozatlan időre adja át azt a konténerkupacot a rendőrségnek, amiben az óvoda kapott helyet az épület felújítása alatt.

Az ötlet lakossági kezdeményezés volt, emögé állt be az önkormányzat is. A döntésről értesítették a honvédelmi és a belügyminisztert is. És akkor nem csigáznánk tovább olvasóinkat, íme a lista a felhasználható konténerekről:

2×58 m² termet / 4-4 konténer /, 2 WC konténert, 2 konténer melegítő konyha, 1 konténer iroda, 4 konténer folyosó, összesen 250 m².

Ajánlott videó

Olvasói sztorik