Gazdaság

Már nem csak a mászóka mellett suttognak Habony újabb lehetséges bizniszéről

Játszótéri pletyka – a Figyelőnek is így minősítette tavaly júniusban Lukács Csaba, a legnagyobb hazai televíziós sales house, az Atmedia ügyvezetője azokat a híreszteléseket, hogy a társaság Habony Árpád érdekeltségi körébe kerülhetett. Lukács Csaba a 24.hu-nak adott áprilisi interjúban is ugyanezzel a szófordulattal, “játszótéri pletykának” minősítette a Habonnyal kapcsolatos feltételezéseket.

A cég 2016 utolsó napjaiban azonban két hírt is közzétett, amelyek arra utalhatnak, hogy már nem csak a mászóka mellett suttognak a fideszes kommunikációs guru szerepéről. A tulajdonosváltást és egy új piacra történő belépést bejelentő közleményeket ugyanis úgy is lehet értelmezni, hogy jelenleg a társaság, annak legnagyobb ügyfele, valamint legújabb stratégiai partnere egyaránt Habonyhoz köz el álló vállalkozók kezében van – írja a gazdasági lap.

Sok a kötődés

Emlékeztetnek: az Atmedia ahhoz a Tombor Andráshoz került, akinek bár rengeteg érdekeltsége van, az elmúlt időszakban mégis úgy emlegették a hazai sajtóban, mint Habony Árpád hitelezőjét, miután a kommunikációs guru NAV-vizsgálata során kiderült: 20 millió forintot adott neki kölcsön a vállalkozó. Hasonló szerepben tűnt fel Andy Vajna is, aki a TV2 csoport tulajdonosaként az Atmedia legfontosabb tévés ügyfele.

Ha ez nem lenne elég, a vállalat új stratégiai partnere – amellyel közösen a kereskedőház hamarosan megindul a rádiós piacon – szintén köthető közvetve a Habonyhoz. A partner cég ugyanis Krskó Tibor tulajdonában van, aki Csetényi Csaba állandó üzlettársa. Csetényi az elmúlt időszakban szinte mindig a „Rogán szomszédja” eposzi jelzővel tűnt fel a magyar sajtóban, értesüléseink szerint azonban az üzletember miniszteri nexusa némileg túlmisztifikált,

ő is inkább Habonnyal ápol szorosabb kapcsolatot.

Az Atmedia rádiós rajtját egyébként állítólag már Tombor András tárgyalta le. Mindez azért lehet kissé furcsa, mert az üzletember tulajdonszerzését csak közvetlenül karácsony előtt jelentették be. A Figyelő értesülései szerint azonban az új piacra való belépésről, és az ehhez szükséges együttműködésekről már novemberben megkezdődtek az egyeztetések, azaz ha igaz, Tombor egy hónappal a hivatalos tulajdonosváltás előtt már a későbbi vállalata nevében tárgyalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik