Rozsály, 2012. szeptember 26. 
Az önkormányzat dolgozói burgonyát szednek fel Rozsályon 2012. szeptember 26-án. A megtermelt zöldségeket és burgonyát a helyi közétkeztetésben használják fel. Az önellátó falu program egyik mintájaként szolgáló, ma már országosan ismert 800 lakosú szatmári településen gyakorlatilag felszámolták a munkanélküliséget, a 350 munkaképes korú rozsályiból a múlt évben 18-an nem dolgoztak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Gazdaság

Májustól pokol lesz a szlovák munkanélküliek élete

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 01. 12. 12:03

Ha a kormány javaslatára a parlament is rábólint, a munkanélküliek nyilvántartásával kapcsolatos szabályok májustól szigorodnak – írta meg az Új Szó.

Ján Richter szlovák munkaügyi miniszter azt mondta: a szigorítás után az állástalanok már nem tehetik meg, hogy a nekik felajánlott munkahelyen egy hónap után felmondjanak, és újra jelentkezzenek állástalanként a munkaügyi hivatalban. Ha ezt többször is megteszik, akkor leghamarabb a felmondást követő fél év elteltével veszik őket újra nyilvántartásba.
Jelenleg a szlovák munkanélküliek havonta maximum 148,57 eurót kereshetnek anélkül, hogy törölnék őket a nyilvántartásból, az új szabályok szerint azonban évente már legfeljebb csak 40 órát dolgozhatnak, és azt sem rendes munkaviszonyban. Megtiltanák azt is, hogy az állástalan annál a munkáltatónál dolgozzon, akinél az állása elvesztését megelőzően volt munkaviszonyban. A munkaügyi hivatal nyilvántartásából akkor is törlik az állástalant, ha nem jelzi időben a fent jelzett munkaviszonyt, és akkor is, ha komoly indok nélkül nem vállalja el a nekik felajánlott munkát – derül ki az Új Szó cikkéből.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.