Gazdaság

Jövőre elkezdődhet a vadiúj M0-s építése

Mi lesz az M0-s kibővítésével? – merült fel a kérdés a Kormányinfón. Lázár János szerint EU-s finanszírozásban akarja megépíteni a kormány. Idén le akarják zárni a nyugati szektor nyomvonali vitáit, jövőre elkezdődhetne az építkezés, 2022-ben lenne vége. A kivitelezőt még idén kiválaszthatják.

A projektben az lesz érdekes majd, hogy nagyon magas költségei lehetnek a 2×1 sáv ellenére is. Ugyanis a budai hegyek alatt több helyen kilométeres alagutakban futna a gyorsforgalmi út, de viaduktok is kellenek majd a Biatorbágy és Budakalász közötti szakaszon. Első körben persze csak a 11-es és 10-es főút közötti szakasz épülne meg.

Később még felmerült az M0-s esete, azt kérdezte egy újságíró, hogy az egész nyugati szektor megépül-e 2022-ig, vagy csak a fenti két főút közötti rész készül el. Lázár nem adott egyértelmű választ, azt mondta, “a hegy jelenti a problémát”. Hozzátette, ez azt jelenti, hogy a hegyekig egyértelműek a nyomvonalak, az alagutak kérdése a kulcs.

A Kormányinfó után – ahogy az a fenti RTL Klub Híradó bejátszásban is hallható – egy tisztviselő azt mondta a csatornának, még korántsem biztos a 2018-as első kapavágás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik