ovoda(2)(210x140)(1).jpg (óvoda)
Gazdaság

Ki lehet rúgni az óvónőt, ha megeszi a gyerekek ebédjét

24.hu
24.hu

2016. 12. 23. 10:19

Korábban a témában:

A munkavállaló korábbi, írásbeli figyelmeztetéssel szankcionált valamely magatartása  önállóan nem képezheti később felmondás indokát, de egy hasonló magatartás miatti munkaviszony megszüntetés (felmondás) megalapozottságát alátámaszthatja – ez a legfőbb tanulsága egy friss Kúria-döntésnek.

A maradékot el lehetett vinni, de ez nem volt elég

Az óvodában kialakult gyakorlat szerint a munkavállalók a gyermekek által el nem fogyasztott ételt vödrökben összegyűjthették, és a munkáltató engedélyével állataik számára hazavihették.

Viszont az óvodában a munkavállalók közül többen rendszeresen úgy étkeztek (12-13-an), hogy térítési díj fizetése nélkül alkalmanként fogyasztottak a gyermekek ebédjéből. Emiatt az igazgató szólt, és jelezte többször is, hogy aki továbbra is ezt csinálja, az hátrányos következményeket tapasztalhat. Emellett kétszer is  figyelmeztetésben részesítette a felperest, megbukott a táskaellenőrzés alkalmával. Aztán felmondtak neki.

A felmondás indokát képezte többek között, hogy a felperes a rendkívüli nevelőtestületi értekezleten elismerte, hogy a sorozatos figyelmeztetések ellenére térítési díj megfizetése nélkül önkényesen étkezett a gyermekeknek biztosított élelmiszerből, továbbá indok volt az is, hogy bebizonyosodott, hogy az intézményből jogellenesen kb. 3-4 adagnyi mennyiségű élelmiszert próbált kivinni. A felperes vitatta a felmondást, többek között azért, mert mint mondta, minden esetben olyan gyermekek ételét ették meg, akik aznap hiányoztak az intézményből, ezért az ebédjüket hulladékként kidobták volna. Rajta kívül még 9 fő ezt a gyakorlatot folytatta.

Tudta, hogy nem szabad, mégis megtette

Az ügy megjárta a bíróságot, első fokon a felperesnek adtak igazat, másodfokon elutasították a kérelmét, végül a Kúria elé került. A Kúria a másodfokú bíróság ítéletét hagyta helyben, azaz az óvodának adott igazat.

Megállapították, hogy a felperes jogellenesen vett el a gyermekeknek járó ételből (az óvodában, és elvitelre is), ráadásul úgy, hogy már korábban is figyelmeztették emiatt. S bár a táskaellenőrzés során tapasztaltak miatt a munkáltató írásbeli figyelmeztetést alkalmazott, melyben foglalt magatartás a bírói gyakorlat szerint később nem képezheti felmondás indokát, azonban a munkaviszonynak egy hasonló magatartás miatt történő megszüntetése indokoltságát alátámaszthat.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Election posters with the leading candidates for the presidential elections in France with  Le Pen (l) and E. Macron (c) can be seen in Henin-Beaumont, France, 23 April 2017. A total of eleven candidates participates in the first round of the presidential elections. Photo: Kay Nietfeld/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.