Gazdaság

Húsz év után átadják a Fundamenta kormányrúdját

Több mint 2 évtizeden át, az alapítás óta vezette a lakástakarékot Gergely Károly. Nemrég döntött arról, hogy december 31-én nyugdíjba vonul. A Fundamentát csúcsra vitte. Noha az elején voltak veszteséges éveik, mára az egyik legstabilabb hazai pénzintézet, óriási lehetőségekkel.

Ügyvédként kezdtem, aztán 10 évet nem éltem Magyarországon – elvégeztem egy egyetemet Németországban is. Amikor visszatértem, akkor a Providencia és a Generali Biztosító megalapításában vettem részt. De egyértelmű, hogy a legnagyobb siker a Lakáskassza, illetve a Fundamenta nevéhez fűződik. Ennek az alapításától kezdve egészen mostanáig – ami most már 20 év – kísérhettem figyelemmel a munkát. Azt gondolom, hogy ez tényleg a legeredményesebb része volt a munkás életemnek, mondja Dr. Gergely Károly, a Fundamenta-lakáskassza elnök-vezérigazgatója.

A vezető több mint 20 év után adja át a stafétát Tátrai Bernadettnek a lakástakarék-pénztárnál, és december 31-et követően nyugdíjba vonul. Ennek kapcsán kérdeztük, hogy milyennek látja a szakmai karrierét, mi volt a sikerének titka, milyen vezetőnek látja magát és mik a tervei a következő időszakra?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik