Gazdaság

A Balkánon vásárolhat be az OTP

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2016. 12. 07. 16:53

Egy görög bank szabadulna meg a bolgár leányától, lecsaphat az OTP a koncra. 118 milliárd forint körüli összegbe kerülhet.
Korábban a témában:

A görög National Bank os Greece eladná a bolgár leányát, a United Bulgarian Bankot (UBB), amire az OTP és a KBC is ajánlatot tett – írja a Portfolio. Az eladásról még idén döntés születhet, a befolyó pénzből a görög bank megerősítené tőkehelyzetét.

A görög bankok amúgy abban állapodtak meg a hatóságokkal, hogy csökkentik a régiós kitettségeiket, ezért válnak meg a balkáni leányvállalataiktól.

Az UBB Bulgária negyedik legnagyobb bankja, szeptember végén 1,32 milliárd leva (211 milliárd forint) volt a könyv szerinti értéke. A mérlegfőösszege 7,1 milliárd leva (1136 milliárd forint). Az OTP abban reménykedik, hogy 211 milliárdnál is kevesebb forintot kell majd kipengetnie a bankért.

A Portfolio számításai szerint kb. 118 milliárd forintba kerülhet a bank.

A nemrég az Axát megszerző OTP-nek van is a vételre elég pénze, mintegy 2380 milliárd forint a likviditási tartaléka. Az OTP jó nagy falatot nyelne le az UBB-vel, 10 százalékkal nőne a bankcsoport mérlegfőösszege. A lap szerint az OTP már így is elég erős Bulgáriában, inkább Horvátországban, Romániában vagy Szerbiában kéne terjeszkednie.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.