Gazdaság

Újabb negyedévet csúszhat a 3-as metró felújítása

Ha ez és ez teljesül, feltehetően (valószínűleg) tartható az eredetileg tervezett 2017 júniusi munkakezdés (de nem biztos).

2017 első negyedévében írhatják ki újra a hármas metró felújítására vonatkozó tendereket – írta a hvg.hu. A pályázatokat hétfőn vonta vissza a társaság.

A közlekedési cég a lapnak megerősítette, amit már amúgy is tudtunk: az M3 metróvonal rekonstrukciójára kiírt nyílt közbeszerzési eljárások azért lettek eredménytelenek, mivel a beérkező ajánlatok ajánlati ára jelentősen meghaladta a rendelkezésre álló keretösszeget.

Kérdés, hogy a csúszás befolyásolja-e a felújítás megkezdésének időpontját. A BKV úgy látja, hogy ha a következő kiírás megfelelő ütemben zajlik és eredményes lesz, tartható a legújabb, 2017 júniusi kezdés, “ellenkező esetben további csúszás lehetséges”.

A vágányépítési, alagúti munkák; biztosítóberendezés, automata vonatvezérlő rendszer felújítása; vasúti távközlési, központi diszpécserrendszerek korszerűsítésére szeptemberben kiírt nyílt közbeszerzési eljárást már az eljárás ajánlattételi szakaszában visszavonták, mert várhatóan nem lett volna eredményes ez a tender sem, írta a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik