Debrecen, 2014. január 7.
Online pénztárgép egy debreceni üzletben 2014. január 7-én. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a pénztárgép-cserét figyelemmel kísérõ munkabizottságnak, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes gépekre való átálláshoz biztosítandó állami támogatás igénybevételének határideje január 31. legyen.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Gazdaság

50 ezer forintot érhet a NAV válaszlevele

24.hu
24.hu

2016. 11. 24. 10:05

Korábban a témában:

Már igényelhető a kasszánként 50 ezer forint támogatás a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, amely a 2017. január elsejétől újonnan kötelezett vállalkozásoknak jár.

50 ezer forintot ér a NAV válaszlevele

Az érintettek már kérhetik a NAV-tól a támogatást, amelynek igénybevétele gyakorlatilag semmilyen adminisztrációval nem jár – fogalmaz a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. Aztán kiderül, hogy mégiscsak kell egy kérvény, de a vállalkozónak mindössze egy nyomtatványt kell benyújtaniuk. Az adóhivatal pedig öt napon belül visszaküldi az üzembe-helyezési kódot, és azt hogy a vállalkozó jogosult a támogatásra. A NAV válaszlevele a kassza megvásárlásakor a gyakorlatban 50 ezer forintos kedvezményt ér: ennyivel kevesebbet kell majd fizetni a pénztárgépért.

20 ezer vállalkozásnak járhat

Csak az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgép beszerzésekor jár az 50 ezer forint összegű segítségnyújtás az államtól. Az érintett – a minisztérium számításai szerint 20 ezer vállalkozás – már öt pénztárgéptípusból választhat, amelyből három hordozható kassza. Azoknak a vállalkozásoknak, akik nem állandó üzemeltetési helyen nyújtják szolgáltatásukat, – mint például a taxisok – GPS-sel ellátott, hordozható pénztárgépet kell beszerezniük.

A NAV mindenben segít, ígérik. Az adóhatóság honlapján egy külön fül alatt pedig a témához kapcsolódó összes információ megtalálható, többek között a támogatott pénztárgéptípusok listája, és innen letölthető a nyomtatvány is.

Akiknek 2017-től lesz kötelező

A támogatás a 2017. január elsejétől kötelezetteknek jár, azaz

 • a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet;
 • a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet;
 • a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását;
 • a plasztikai sebészeti tevékenységet;
 • a diszkó, táncterem működtetését;
 • a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve
 • a masszőröknek,
 • fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint
 • a taxisoknak és a
 • pénzváltóknak.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22: A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car. (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.