Gazdaság

Paleo Mikulás lehet december slágerterméke

 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az Auchan vásárlói egyre inkább a kis kiszerelésű, de magas minőségű termékeket keresik a karácsonyi édességek között, miközben a bevonós termékek iránti kereslet fokozatosan csökken.

Az áruházlánc szerint idén tovább nő a speciális táplálkozási igényeknek megfelelő desszertek iránti érdeklődés is, éppen ezért minden eddiginél szélesebb ünnepi édességkínálattal készül a karácsonyi szezonra. A választékban minőségi csokoládéból készült figurák, ehető karácsonyfadíszek, valamint több mint 130-féle Mikulás-figura és több mint 100-féle szaloncukor szerepel.

Az édességek mellett az otthoni sütés-főzés szezonja is közeleg, ezt mutatja, hogy a hagyományos karácsonyi sütemény-alapanyagok éves forgalmának 60-70 százaléka ebben az időszakban realizálódik.

Paleo Mikulásra is van igény

A speciális, például a paleo étrendet követők sem szeretnének lemondani az ünnepi édességekről, így a polcokon már laktózmentes, gluténmentes, illetve bio édesség-figurák, adventi naptárok és szaloncukrok is helyet kapnak idén. Az áruházlánc paleo Mikulás-figurákkal és paleo Mikulás-csomagokkal is készül, továbbá a vásárlók a speciális étrendekbe is beilleszthető sütemény-alapanyagok között válogathatnak.

A vásárlók idén immár több mint 130 féle Mikulás-csokoládé közül választhatnak – 10 grammostól egészen 200 grammos kiszerelésig, a hagyományos mellett pedig akár mentolos ízesítésben is. Az előre összeállított Mikulás-csomagok mellett továbbra is sokan szeretik maguk összeállítani a puttonyba valót, így szeletes édességekből, szezonális cukorkákból és apró édességekből is széles kínálat várja idén a vásárlókat. A Mikulás-édességek ára 50 és 2200 forint között változik a francia lánc hazai áruházaiban, így úgy vélik, mindenki megtalálhatja az elképzelésének és pénztárcájának leginkább megfelelő meglepetést.

A töltött zselés szaloncukor a legkeresettebb ünnepi édesség

Az Auchan tapasztalatai szerint a legkeresettebb karácsonyi édesség a töltött zselés szaloncukor, de továbbra is népszerűek lesznek ennek a többi ízei, mint például a vajkaramellás vagy kókuszos szaloncukrok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik