Gazdaság

Elkezdődött: Lázárék kirúgtak öt megyei hivatalvezetőt

Öt megyei kirendeltség-vezető megbízatását szüntették meg az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

A kirúgások azután kezdődtek, hogy a bürokráciacsökkentésért felelős Lázár János vezette Miniszterelnökség az intézmény felügyeletét nemrég átvette Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől.

Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar, Vas és Komárom-Esztergom megyében szűnt meg az MVH kirendeltség-vezetőinek megbízatása. Menesztették a hivatal elnökét és elnökhelyettesét is.

Lázár János a személyi változtatásokat azzal indokolta, hogy az MVH-nál rugalmasabbá és gyorsabbá váljon a munka, miközben ismert: jogutód nélkül megszüntetik az MVH-t a háttérintézmények leépítési programja keretében.

Az átszervezések után a hivatal feladatait a Magyar Államkincstár, a Földművelésügyi Minisztérium, a Miniszterelnökség és a megyei kormányhivatalok veszik át.

A kormány nyáron döntött úgy, hogy 2017. januárjától jogutódlással megszünteti az MVH-t. A bürokráciacsökkentés miatti elbocsátásokat tavasszal jelentette be a kormány.

Bár az Orbán-kormány takarékos államot ígért, folyamatosan nő a közszférában dolgozók száma.

(Agrárszektor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik