Gazdaság

Éjfélkor harangoztak a ClassFM-nek, bezár a rádió

Morning show (győr, class fm, morning show, )
Morning show (győr, class fm, morning show, )
Éjfélkor véget ér a Class FM sugárzása, ugyanis lejár a meg nem hosszabbított frekvenciaengedélyük. Simicska Lajos egy újabb piacról szorul ki.

Egyszer minden véget ér, pláne a rádiók sugárzása, így van ezzel Simicska Lajos is, aki a ClassFM mögött állt sokáig (már a Sláger Rádió Zrt. a tulaj).

Ugyanis a rádiónak a szombati nap legvégén, éjfélkor lejár a frekvenciaengedélye.

A ClassFM halálhörgésének legnagyobb hördülését a Morning Show produkálta a napokban: Sebestyén Balázs és társai népszerű reggeli műsora balhés körülmények között szüntette be működését, hiába próbálta gyógyítgatni a sebeket a rádió vezetése. Sebestyénék meg szép lassan átszivároghatnak Andy Vajna Rádió 1-éhez.

Egyes vélemények szerint Simicska Orbán Viktorral való összeveszése állhat a háttérben, így nem is hosszabbítja meg a rádió sugárzási engedélyét a médiahatóság – ami a megváltozott piaci és technológiai viszonyokra hivatkozott (a rádió pedig hiába pályázott újra).

Ezzel vége a leghallgatottabb magyar kereskedelmi rádiójának, aminek már a 2009-es születése is botrányos volt.

A rádió a Facebook alapján mindenesetre nem adta fel, a “digitális rádió” szlogennel a neten sugározhat tovább a borítóképe alapján, amit pár órája állítottak be.

Frissítés: éjfél előtt pár perccel Dj Whiteboy mondott pár búcsúszót, jött egy áthallásos dal, majd a Himnusz, ami után valóban elnémult az egyetlen országos kereskedelmi rádió. Arról, hogy hogyan kapcsolták le az analóg frekvenciát és mi lesz most, részletes cikket is közöltünk, mely elérhető itt.

(ATV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik