Gazdaság

Pizzériát nyitott az elcsalt 300 milliós adóból

pizza (pizza)
pizza (pizza)

Csaknem 300 millió forint áfát csalt el egy Komárom-Esztergom megyei vállalkozó, aki pizzériát nyitott az így megszerzett vagyonból – közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV).

Csalás és pénzmosás lesz a vád

A közlemény szerint a férfi két cége képviseletében az unióból, elsősorban Szlovákiából szerzett be műszaki cikkeket és háztartási gépeket, amelyeket Magyarországon értékesített kiskereskedőknek. Áfabevallásaiban belföldi beszerzést vallott, mintha az árukat Magyarországon vette volna, és árbevételének jelentős részét is eltitkolta, így összesen 299 millió forint áfát csalt el.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfi és felesége az így megszerzett vagyonból egy új pizzéria építését és nyitását finanszírozta. Emiatt költségvetési csalás mellett, 34 millió forint összegre elkövetett pénzmosás miatt is felelniük kell.

Jól összedolgoztak

A tájékoztatás szerint az ügyön több mint hetven pénzügyi nyomozó, adórevizor és informatikus dolgozott egyszerre három megyében és a fővárosban, összesen harminckét helyszínen a bűnszövetségben működő cégek ügyvezetőinél, irodáiban és a könyvelőknél tartott házkutatások és lefoglalások során.

Az ügyben a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságán folyik nyomozás bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás és pénzmosás miatt – áll a közleményben.

Kedden írtunk arról a munkaerő-kölcsönző társaságról, amely szintén komoly háttérrel masszívan adót csalt – náluk már a bírósági ítélet is megszületett: börtönbe kell menniük a felelősöknek. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik