Gazdaság

Sztrájkot akarnak a Mercedes-gyárban Kecskeméten (frissített)

mercedes-gyár(i) (ingyenes, mercedes gyár, kecskemét, )
mercedes-gyár(i) (ingyenes, mercedes gyár, kecskemét, )

Sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban – jelentette be a Vasas Szakszervezeti Szövetség kedd este a Facebookon.

A szakszervezet továbbra is 15 százalékos béremelést követel, az érdekképviselet nem tudja elfogadni, hogy két évre bebetonozzák a bérfejlesztést. Állításuk szerint a helyi Liga szakszervezet erről tervez megállapodni a vállalattal.

Tavasszal már egyszer végigsöpört egy sztrájkbizottság-alakítási hullám a hazai autóiparon, akkor sikerült még a munkabeszüntetés előtt megállapodniuk a munkavállalóknak és a munkáltatóknak.

FRISSÍTÉS 13:10. A Mercedes gyár cikkünk megjelenése után azt közölte, hogy a menedzsment célja, hogy valamennyi érdekképviseleti szervezettel egyezségre tudjon jutni, többek között a Vasassal is, amellyel intenzív tárgyalásokat folytattak a béremelésről.

Mint írják, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének és a Mercedes-Benz Gyárnak közösen sikerült egy, a korábbiakat jóval meghaladó többlépcsős bérfejlesztésben megállapodni a következő 2 évre. 

A Vasas Szakszervezeti Szövetség ezt nem írta alá, és további tárgyalások iránt jelentette be igényét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik