Gazdaság

Nem fizet a magyaroknak az Airbnb

Ez ellentmond a szállásközvetítő portál szabályzatának.

A Magyar Nemzet információi szerint két hete nem fizet a magyar lakástulajdonos felhasználóinak Airbnb. Az üzleti szabályzat szerint a vendég a szállásközvetítő portálon lefoglalja a szobát, lakást, a díjat az Amerikában alapított cégnek átutalja, majd miután elfoglalta szállását, a cég 24 órán belül továbbutalja a tulajdonosnak járó összeget.

Az Airbnb egyelőre nem reagált, de a lap beszélt olyan tulajdonossal, akinek négy kiadó lakása van a fővárosban, neki 210 ezer forinttal tartoznak, és a leveleire sem reagált a cég. Egy másik felhasználónak két napja azt írták, banki problémáról lehet szó, öt-hét napon belül biztosan megkapja az elmaradt összeget.

A lakáskiadó portálnak egyre több helyen akadályozzák a működését. Már ügyvédi irodák is hirdetik magukat azzal, hogy a fővárosi társasházakban meg tudják akadályozni azt, hogy a lakásokat rövid távra, turisztikai céllal adják ki. Ehhez csak egy határozatképes közgyűlésen meg kell szavazni, hogy az engedély nélkül nem lehet funkcióváltást végrehajtani a lakáshasználatban.

Magyarországon 9 ezren hirdetnek az Airbnb-n, világszerte több mint 2 millióan. Közel 200 országban és 40 ezer városban érhető el a szolgáltatás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik