Gazdaság

Szétesett a kormány ötlete

Könnyen lehet, hogy év végére sem készül el teljesen az állami energetikai és pénzügyi szolgáltató cégek, vagyis az MFB, a Magyar Posta és az Első Nemzeti Közműszolgáltató új stratégiája, írja a Figyelő.

A feladat végrehajtásával megbízott Nemzeti Fejlesztési Minisztérium abban bízik, hogy december 15-ig sikerül a végére jutni az állami energetikai és pénzügyi cégek stratégiai tervezésének.

Korábban szeptember 15-e volt a dokumentum elkészítésének céldátuma, a minisztérium szerint addigra el is készült egy koncepció, de ahhoz, hogy arról érdemben tudjanak egyeztetni a közigazgatás különböző szintjein, még a bürokrácia nyelvezetére is át kell ültetni az ott leírtakat.

De a Miniszterelnökségen, ahol az állami cégek feletti kontrollt gyakorolják, semmilyen dokumentummal nem találkoztak. Ahogy most állnak a dolgok, nem is fognak, olyannal biztos, hogy nem, amelyik egyetlen csomagban engedné tárgyalni a kormány számára a társaságok üzleti pozícionálásáról szóló dokumentumot.

Az NFM ugyanis darabokra bontva szállítja le a cégekre szabott stratégiát, innen lehet majd tudni, hogyan lehet 2018-ig egyetlen számlán közölni a fogyasztókkal az összes igénybe vett közműszolgáltatás elszámolását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik