Gazdaság

Tele vannak a szállodák a hosszú hétvégén

wellness (üdülés, )
wellness (üdülés, )
Sokan plusz szabadságot is kivettek az ünnep után.

Korábban ez kevésbé volt jellemző, idén azonban a mindenszentek ünnepéhez kapcsolódó hosszú hétvégén is rengeteg magyar megy szállodába – tudta meg a Magyar Idők a szállodaszövetségtől.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Niklai Ákos elmondta: a családok már pénteken elindultak a belföldi úticélokhoz, és több szálloda is jelezte, hogy a keddi ünnep után is egész héten magas a foglaltság, vagyis sokan még kivesznek néhány nap plusz szabadságot.

Az utóbbi időben átalakultak a foglalási szokások: egyre jellemzőbb, hogy a vendégek csak az indulás előtti napokban jelentkeznek, és sokan az interneten foglalnak szállást. Emiatt már nem lehet előre megbecsülni a szállodák telítettségét.

A Trivago szálláskereső portál információi szerint Budapesten 90, Egerben 98, Hajdúszoboszlón 84 százalékos a szállodák foglaltsága ezekben a napokban. Egerszalókon, Visegrádon és Hévízen az átlagos szállodai ár a portál szerint 28-29 ezer forint egy éjszakára, két főre. Pécsen átlagosan 16 ezer forintba kerül egy éjszaka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik