Gazdaság

Új fejlemény a 180 milliós költségvetési csalásnál

letartoztatas(210x140).jpg (Array)
letartoztatas(210x140).jpg (Array)

A Somogy Megyei Főügyészség korábban tájékoztatást adott arról, hogy vádat emelt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt négy vádlottal szemben, akik a Somogy megyei székhelyű vállalkozásuk részére 2012. évben úgy nyújtottak be pályázatot munkahelyteremtő beruházás támogatására, hogy a pályázat megvalósítása szándékukban nem állt, céljuk a 180 milliós támogatási összeg jogosulatlan megszerzése volt a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központján keresztül.

A támogatási összeget végül az egyik ügyvezető a magánbankszámlájára utalta át.A vádlottakkal szemben 2015. októberben jogerősen végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabtak ki. A vádlottak ismeretlen helyen tartózkodó egyik társát 2015. decemberben fogták el és helyezték előzetes letartóztatásba, a büntetőeljárás vele szemben jelenleg is folyamatban van.

Meglett az utolsó tettes is

2016. október 26. napján Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren elfogták az eddig ismeretlen helyen tartózkodó utolsó elkövetőt is, akivel szemben a jelen ügyön kívül további, mintegy 50 millió forint vagyoni hátrányt okozó adócsalás miatt más nyomozás is folyamatban van.

A Somogy Megyei Főügyészség indítványozta az elkövető előzetes letartóztatását, a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája az előzetes letartóztatást elrendelte – derül ki közleményükből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik