Gazdaság

A vasárnapival jöhet a szombati boltzár is

A Fidesz bővítené a KDNP törvényjavaslatát. Harrach Péter szerint nem az a fő kérdés, hogy vasárnap vagy szombat.

Mint arról szerdán beszámoltunk, még az idén a parlament elé terjesztheti a KDNP azt a törvényjavaslatot, amely előírná, hogy havonta két szabad vasárnapot kell biztosítani a kereskedelmi dolgozók számára, és a hét utolsó napján nyolc órában korlátozzák a munkavégzést.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, nem egy üzlet zárva- vagy nyitvatartásáról van szó, hanem a kiszolgáltatott helyzetben lévő munkavállalók körülményeinek a javításáról.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Mint fogalmazott, a Fidesz ezt az elképzelést úgy bővítené ki, hogy amikor szabad vasárnap van, akkor legyen szabad szombat is az érintett kereskedelmi dolgozóknak, ahogy másoknak is.

Nem az a fő kérdés, hogy vasárnap vagy szombat, hanem az, hogy a kereskedelemben dolgozók is kapják meg azt a hétvégét, amit mindenki megkap. Tudom, hogy egy ilyen intézkedés nem fogja jókedvre deríteni a multinacionális cégek képviselőit, de most olyan időket élünk, amikor a bér emelkedésével a munkaerő-toborzás is megtörténik

– tette hozzá.

Megjegyezte, a nagy láncok olyan nyereséget tudnak elkönyvelni, amellyel lehet béreket emelni vagy létszámot növelni úgy, hogy a szombati és vasárnapi nyitvatartás ne jelentsen problémát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik