Gazdaság

Orbán emberei miatt tett feljelentést az Együtt

Az Együtt szerint a Nemzeti Fejlesztési Programiroda 420 milliárd forintos gigatenderével egy olyan struktúrát hozott létre a Fidesz-kormány, amivel Orbán Viktor strómanjai tovább gyarapíthatják a miniszterelnök hatalmas vagyonát. A párt kormányváltás után minden pénzt vissza fog venni ezektől a magyar adófizetőket megkárosító cégektől – jelentik ki.

Csupa baráti cég nyert a tendereken

A Nemzeti Fejlesztési Programiroda március közepén írt ki hat regionális, egyenként 70 milliárd forint keretösszegű tendert a szennyvíz-elvezetési és – tisztítási, hulladékgazdálkodási, és ivóvízminőség-javító beruházások kivitelezésére. Most megszülettek az első eredmények a 420 milliárd forintos gigatenderen. A felcsúti polgármester cégén kívül megbízást kapott az EuroAszfalt Kft., Swietelsky, a Penta, és az A-Híd is.

Az ellenzéki párt szerint a Fidesz-kormány ezzel a gigatenderrel egy olyan struktúrát csinált, amivel újra csak Magyarország leggazdagabb emberének, Orbán Viktornak a strómanjai Mészáros Lőrinc és Szíjj László járnak jól. Ezzel újra a miniszterelnök strómanjai kerülnek helyzetbe, hogy aztán azok adófizetői pénzekből az ő vagyonát gyarapíthassák.

Itthon hiába tettek feljelentést

A párt politikusai számos feljelentést tettek korrupciós ügyekben, de sajnos a hazai ügyészség és nyomozó hatóságok jellemzően nem indítanak vizsgálatot, eljárást egyetlen Fideszhez köthető ügyben sem. A foglyul ejtett magyar állam hatóságai az igazság felderítése helyett pedig a Fidesz korrupt kisurait szolgálják, ezért Berkecz Balázs hétfőn ismét az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul a 420 milliárd forintos lopás ügyében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik