Vágóhíd (vágóhíd, )
Gazdaság

Hihetetlen: a beteg állatok húsát is megetetik velünk

24.hu
24.hu

2016. 10. 06. 11:22

Korábban a témában:

A Foodwatch fogyasztóvédő szervezet feltételezése szerint a forgalomba kerülő, állati eredetű élelmiszereknek akár 25 százaléka beteg állatoktól származik – írta a topagrar hírportálra hivatkozva az Agroinform.hu.

Ezt figyelembe véve Matthias Wolfschmidt, német állatorvos szeptember végén könyvet jelentetett meg a nagy vágóhidak gyakorlatáról, amelyek úgy kezelik a betegséget hordozó állatok húsát, mint a romlott gyümölcsöt, azaz a beteg testrészt kivágják, a többi részt pedig feldolgozzák és értékesítik.

Ez a gyakorlat Wolfschmidt véleménye szerint elképesztő, mivel óriási fertőzésveszélyt rejt magában.

Állati zavarok

A vágóhídi vizsgálatok szerint minden harmadik levágott sertésnél tüdőgyulladást, illetve máj- vagy ízületi betegséget állapítanak meg. Az évi 300 tojás termelésére kényszerített tojótyúkoknál pedig súlyos problémák lépnek fel csonttörések, valamint petevezeték-gyulladás és kannibalizmus formájában. A fejősteheneknél gyakori a tőgygyulladás, a meddőség, a patasérülés és az anyagcserezavarok.

Kérdeztük a Nébih-et, hogy mi a magyar gyakorlat – amint válasz érkezik, közöljük.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.