Gazdaság

Felfüggesztették a CIG Pannónia kereskedését a tőzsdén

Nagy bejelentésre készül Járai Zsigmond egykori biztosítója, a CIG, ezért kérte a papírjaival való kereskedés felfüggesztését.

Felfüggesztették a CIG Pannónia kereskedését a tőzsdén péntekre, mert a kibocsátó érdemi bejelentésre készül. A felfüggesztésről szóló határozatot csütörtökön tőzsdezárás után tették közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján, miután CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy pénteken

“olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja”, ezért kérelmezi részvényei kereskedésének felfüggesztését.

A vezérigazgató kötelezte a céget, hogy a felfüggesztést kiváltó okkal kapcsolatos rendkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé. A felfüggesztést, ami a pénteki tőzsdenap végéig szól, a BÉT vezérigazgatója hamarabb is feloldhatja, amennyiben a közzététel korábban megtörténik.

Csütörtökön a BÉT prémium kategóriájában forgalmazott papír árfolyama 0,59 százalékkal 170 forintra nőtt, az elmúlt egy évben legmagasabb árfolyama 183, a legalacsonyabb 135 forint volt. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik