Gazdaság

Az LMP üzent a kormánynak, mivel kellene hazacsábítani a fiatalokat

kivandorlas(960x640)(3).jpg (kivándorlás)
kivandorlas(960x640)(3).jpg (kivándorlás)

Ismét rekordot döntött a külföldön élő magyarok által hazautalt összeg. Idén már több mint 1000 milliárd forintot küldtek haza, ami a magyar GDP 3 százalékát teszi ki. A növekvő összeg nemcsak arra utal, hogy egyre többen mennek el itthonról, hanem arra is, hogy az itthon maradók egyre jobban rá vannak szorulva a külföldön dolgozó családtagok támogatására – hívja fel a figyelmet az LMP.

Orbán Viktor korábban arról beszélt, hogy hasznos a kivándorlás, hiszen így komoly összegeket utalnak haza a külföldön dolgozó magyarok. A miniszterelnököt szerintük az már nem érdekli, hogy a tömeges kivándorlás és a növekvő munkaerőhiány miatt lassan kiürül az ország, megbénul a gazdaság, lassul a bérek növekedése, családok szakadnak szét. Ma a magyar diákok kétharmada tervezi a külföldi munkavállalást és havonta 5-10 ezer fiatal hagyja el az országot. Ha a tendenciák folytatónak, unokák nélküli ország leszünk.

A Fidesz-KDNP-kormány meglátásuk szerint a külföldön élő magyaroktól várja az itthon élők támogatását. Az LMP ezzel szemben minőségi közoktatással és szakképzéssel, a felsőoktatási kapuk megnyitásával, azonnali béremeléssel, szociális bérlakásokkal és a gyermekvállalást segítő családpolitikával tartaná itthon a fiatalokat, csábítaná haza a már kivándoroltakat. Ők azért dolgoznak, hogy mindenki itthon találja meg a számításait – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik