Kémkedés (Array)
Gazdaság

A magyar titkosszolgálatok a mérnökökre is utaznak

24.hu
24.hu

2016. 09. 29. 10:45

Elsősorban a nemzetbiztonság szempontjából különleges fontosságú állami szerveknél dolgozók és a tartós állami tulajdonban lévő cégek munkatársai kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy megpróbálják beszervezni őket a nemzetbiztonsági szolgálatok – írta a HR Portál.

Főként akkor, ha mérnökök.

A Nemzetbiztonsági Törvény (NT) külön említ olyan területeket, ahol sok mérnököt alkalmaznak, és a szolgálatok munkaviszonyt létesíthetnek velük.

Az NT 2016 júliusi változtatásakor életbe lépett 30. paragrafusa szerint ilyenek a:

  • központi energiaellátó és hírközlési rendszereket üzemeltető szervek
  • a nemzetközileg ellenőrzött termékeket és technológiákat előállító és felhasználó szervek
  • a hadiipari kutatással foglalkozó üzemek és intézmények

A lap szerint mindez azt jelenti, hogy aki ilyen területen dolgozik, és főként a nemzetbiztonság vonatkozásában érzékeny állásban, esetleg beszél idegen nyelvet, valamiért kedvező benyomást tesz, vagy más, előre kiszámíthatatlan körülmény miatt válik érdekessé, akár ajánlatot kaphat a nemzetbiztonsági szolgálattól, és beállhat hálózati személynek vagy szigorúan titkos állományú tisztnek, ismertebb megfogalmazásban SZT-tisztnek.

Természetesen a magyar titkosszolgálatok nemcsak az állami szerveknél dolgozó mérnököket szervezhetnek be, hanem bárkit. Erre széles törvényi felhatalmazásuk van.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gyál, 2008. október 2.
Usztics Mátyás, a Nemzeti Kamara Színház alapító igazgatója beszél a színpadon a gyáli Arany János Közösségi Házban, ahová az önkormányzat befogadta a társulatot. A direktor reményei szerint nem marad el a másnapra meghirdetett Váradi Nagy Bella: Holnap kedd van címû egyfelvonásos színdarab bemutatója, miután az október 2-i fõpróba elõtt kiderült, a raktárból ellopták a színház teljes hang-, és fénytechnikáját. Az eltûnt másfél milliós berendezéseket hitelbe kapott felszereléssel pótolják.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.