Gazdaság

Orbán kötélbarátja építi Soros György egyetemét

Meghívásos pályázaton választották a Market Zrt. és a Strabag párosát a Közép-európai Egyetem kampusz-újjáépítési projektjéhez.

Szeptember közepén adták át Budapesten a Közép-európai Egyetem két új, ultramodern épületét. Ezzel lezárult az első szakasza a Soros György által alapított egyetem háromlépcsős kampusz-újjáépítési projektjének, amire eddig mintegy hatmilliárd forintot költöttek.

A beruházást közösen végzi a Strabag a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt-vel – írja a Magyar Narancs. Garancsit Orbán Viktor bizalmasaként tartják számon, övé a Videoton focicsapata is. A Fidesz hatalomra kerülése után egyre több állami megrendelést kapott a Market, amelynek tavalyi nettó árbevétele 51,6 milliárd forint volt. Garancsi korábban a Figyelőnek úgy nyilatkozott, hogy kötélbarátság fűzi a miniszterelnökhöz, amióta együtt mentek hegymászótúrára.

A Közép-európai Egyetem azt közölte a lappal, hogy egy háromfordulós, meghívásos pályázat útján választották ki a Market-Strabag párost. A három ütemből az első kettőre szerződtek velük.

A második ütemben új épületet húznak fel az Október 6. utcában, és egyebek mellett a Nádor utcai Toronyépületet is felújítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik