Gazdaság

A Béres gyógyszergyár kapta a gróf Széchenyi család vállalkozói fődíját

Átadták a 2016-os Év Széchenyi Vállalkozása díjakat a Magyar Nemzeti Múzeumban:

  • a fődíjat a Béres Gyógyszergyár Zrt,
  • az első Széchenyi-Bridge díjat Dr. Breuer Anita, a Logiscool ügyvezető-alapítója kapta.

Az Év Széchenyi Vállalkozása díj alapítója a Gróf Széchenyi Család Alapítvány. Olyan kiemelkedő vállalkozásokat kíván elismerni, amelyek a nyilvánosan elérhető adataik alapján méltók arra, hogy a Széchenyi István által megfogalmazott vállalkozói értékeket egy éven keresztül képviseljék és terjesszék.

A Béres Gyógyszergyár Magyarország legnagyobb, magyar családi tulajdonban lévő vállalkozása, a hazai gyógyszeripar egyik meghatározó, az egészségvédő piac vezető szereplője. Az alapító feltaláló tudományos és emberi nagysága példaként áll fia, dr. Béres József előtt, aki 2000 óta a Béres Gyógyszergyár elnöke. A Béres Gyógyszergyár Zrt. a termelékenység, az innováció és társadalmi felelősségvállalás területein is kimagasló eredményt ér, ezzel 2016-ban az Év Széchenyi Vállalkozása lett.

Logiscool a Széchenyi-Bridge Díj nyertese

Idén először Széchenyi-Bridge Díj néven adott át közös különdíjat a Bridge Budapest és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány. A Széchenyi-Bridge-díjat egy olyan magyar alapítású vállalkozást vezető vállalkozó kaphatja, akinek fiatal, legfeljebb három éves a vállalkozása, aki nyitott a nemzetközi piac felé, van nemzetközi aktivitása, valamint fontos számára a tudatosság, az átláthatóság és a nyitottság.

A Széchenyi-Bridge-díjat 11 jelölt közül Dr. Breuer Anita, a Logiscool programozó iskola vezetője kapta. A 2014-ben alapított vállalkozásnál 6 és 18 év közötti gyermekeket tanítanak programozni. Céljuk, hogy az élményalapú oktatási módszerrel minél több gyermeknek megadhassák a lehetőséget a tanulásra. Mára összesen három országban, huszonnégy helyszínen tartanak oktatásokat. A működésük három évében eddig több mint hatezer kisgyermeknek sikerült bizonyítaniuk, hogy programozni élmény.

További díjazottak:

Innováció kategória – Bonaventura Kft.
Társadalmi Felelősségvállalás kategória – Fino Bio Products Kft.
Termelékenység kategória – Irodamarket Kft.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége különdíját a Stadler Szolnok Kft. kapta. A nyerteseknek és a résztvevőknek a Magyar Posta Széchenyi István emlékbélyeget adott át.

(Képünkön Széchenyi Tímea, az alapítvány elnöke látható)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik