Gazdaság

A Béres gyógyszergyár kapta a gróf Széchenyi család vállalkozói fődíját

24.hu
24.hu

2016. 09. 23. 13:49

Átadták a 2016-os Év Széchenyi Vállalkozása díjakat a Magyar Nemzeti Múzeumban:

  • a fődíjat a Béres Gyógyszergyár Zrt,
  • az első Széchenyi-Bridge díjat Dr. Breuer Anita, a Logiscool ügyvezető-alapítója kapta.

Az Év Széchenyi Vállalkozása díj alapítója a Gróf Széchenyi Család Alapítvány. Olyan kiemelkedő vállalkozásokat kíván elismerni, amelyek a nyilvánosan elérhető adataik alapján méltók arra, hogy a Széchenyi István által megfogalmazott vállalkozói értékeket egy éven keresztül képviseljék és terjesszék.

A Béres Gyógyszergyár Magyarország legnagyobb, magyar családi tulajdonban lévő vállalkozása, a hazai gyógyszeripar egyik meghatározó, az egészségvédő piac vezető szereplője. Az alapító feltaláló tudományos és emberi nagysága példaként áll fia, dr. Béres József előtt, aki 2000 óta a Béres Gyógyszergyár elnöke. A Béres Gyógyszergyár Zrt. a termelékenység, az innováció és társadalmi felelősségvállalás területein is kimagasló eredményt ér, ezzel 2016-ban az Év Széchenyi Vállalkozása lett.

Logiscool a Széchenyi-Bridge Díj nyertese

Idén először Széchenyi-Bridge Díj néven adott át közös különdíjat a Bridge Budapest és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány. A Széchenyi-Bridge-díjat egy olyan magyar alapítású vállalkozást vezető vállalkozó kaphatja, akinek fiatal, legfeljebb három éves a vállalkozása, aki nyitott a nemzetközi piac felé, van nemzetközi aktivitása, valamint fontos számára a tudatosság, az átláthatóság és a nyitottság.

A Széchenyi-Bridge-díjat 11 jelölt közül Dr. Breuer Anita, a Logiscool programozó iskola vezetője kapta. A 2014-ben alapított vállalkozásnál 6 és 18 év közötti gyermekeket tanítanak programozni. Céljuk, hogy az élményalapú oktatási módszerrel minél több gyermeknek megadhassák a lehetőséget a tanulásra. Mára összesen három országban, huszonnégy helyszínen tartanak oktatásokat. A működésük három évében eddig több mint hatezer kisgyermeknek sikerült bizonyítaniuk, hogy programozni élmény.

További díjazottak:

Innováció kategória – Bonaventura Kft.
Társadalmi Felelősségvállalás kategória – Fino Bio Products Kft.
Termelékenység kategória – Irodamarket Kft.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége különdíját a Stadler Szolnok Kft. kapta. A nyerteseknek és a résztvevőknek a Magyar Posta Széchenyi István emlékbélyeget adott át.

(Képünkön Széchenyi Tímea, az alapítvány elnöke látható)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.