golf (golf, golflabda, )
Gazdaság

Felpörgött a golfingatlanbiznisz Magyarországon

24.hu
24.hu

2016. 09. 20. 10:47

A Zala Springs Golf Resort tavaly ősszel nyílt meg Zalacsányban. A 160 hektáros, különleges adottságú golfpályát a világhírű golfpálya tervező, Robert Trent Jones Jr. álmodta meg, és nemzetközi szakértők bevonásával magyar beruházó építette fel. A 18 szakaszos pálya nemzetközi, világszínvonalú versenyek lebonyolítására is alkalmas.

A golfpálya fejlesztése mellett a megújult Batthyány Kastélyszállót és Kúriát, valamint a Hévíz-Balaton Repülőteret is megvásárolta a befektetőcsoport. A repülőtérnek a beruházásban kulcsszerep jut, hiszen a régió fejlesztését és a turizmus megerősödését a közvetlen légi összeköttetés nagymértékben könnyíti. Az új golfpálya különleges, hazánkban eddig még kevéssé ismert befektetési formát is kínál a golf szerelmeseinek.

Nem csak befektetés

A cégcsoport közleménye szerint egyre inkább felértékelődik a magyar golfingatlanok értéke a nyugat-európai befektetők számára, tekintettel arra, hogy Magyarország gazdasági helyzete stabilizálódik, az EU és a NATO-tagság stabilitást ad, s a zalacsányi golfpálya kihasználtsága folyamatosan növekszik, lekörözve a hasonló méretű osztrák pályákat. A szokásos ingatlanbefektetésekhez képest a golfingatlan nem kizárólag pénzügyi döntés.

A kényelmi szolgáltatások és a termékhez járó 4 hetes saját ingatlanhasználat lehetőségét, valamint az ingatlan tulajdonjog mellé járó golfpálya-használati jogot is számba kell venni. Utóbbi az idő előre haladtával és a növekvő keresletnek köszönhetően egyre nagyobb érték lesz – mondta Szili Balázs, a Zala Springs Golf Resort értékesítési és marketing-igazgatója. Hozzátette: a Zala Springs Golf Resort elsősorban a német és osztrák befektetők figyelmét szeretné felkelteni hazánkban egyedülálló ingatlanfejlesztési konstrukciójával, de sok a magyar, az orosz és angol érdeklődő is.

Egyre népszerűbb a golf

A golf népszerűsége világszerte rendkívüli mértékben növekszik. A golfdiplomácia hatalmas sikere, hogy 112 év után ismét olimpiai szám lett a golf. A pénzügyi válság a golfturizmus lendületes fejlődését némileg lassította, ám az elmúlt öt évben ismét dinamikus növekedés tapasztalható a szegmensben.

A statisztikák szerint míg a 2010-es évek elején átlagosan 4 napot töltötték a pihenésüket golffal a vendégek, addig tavaly már ennél több időt szántak a kikapcsolódásra és kedvenc sportjuknak. Célországot tekintve Skócia és az Egyesült Államok áll az élen, de feltörekvőben vannak a mediterrán országok pályái, és különösen Közép-Európa sportlétesítményei. A legnagyobb golfturisták a britek és az amerikaiak, valamint a skandináv országok lakói, de szép számmal utaznak osztrák és német golfozók is.2014-óta lett egyébként egyre nagyobb trend világszerte befektetni a golfpályaingatlanokba. Bár a világválság visszavette a golfingatlan piacot, a befektetők azóta egyre növekvő érdeklődést mutatnak a hasonló ingatlanok iránt az egész világban. A nemzetközi trendekben nagy szerepet játszik, hogy a kínai befektetők komoly érdeklődést mutattak Kalifornia, Hawaii és a Washington DC területén épült golfingatlanok iránt.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Iraqi security forces arrest suspected militants of the al Qaeda-linked Islamic State in Iraq and the Levant (ISIL) during a raid and weapons search operation in Hawija April 24, 2014. The operation led to the arrest of wanted figures and the seizing of various weapons and ammunition, according to an Iraqi security forces officer.   REUTERS/Yahya Ahmad (IRAQ - Tags: CIVIL UNREST POLITICS)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.