Gazdaság

Volner: Orbán tényleg hisz az olcsó, kiszolgáltatott munkaerő versenyképességében

szakmunkás képzés (Array)
szakmunkás képzés (Array)
Volner János Facebook-bejegyzésben számol be arról, milyen mit mondott Orbán Viktor a ma reggeli beszélgetésen: a miniszterelnök tényleg az olcsó és kiszolgáltatott munkaerő versenyképességében hisz.

orbánvolner1

Ma reggel a Jobbik frakcióvezetőjeként részt vettem azon az Orbán Viktor által összehívott tájékoztató megbeszélésen, melyen a pénteki EU-csúcstalálkozó várható fejleményeit tekintettük át – kezdi Volner a bejegyzést. A megbeszélésen fontos, a dolgozó magyar emberek érdekét szolgáló felvetéssel éltem: indítványoztam, hogy Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként vesse latba befolyását annak érdekében, hogy a magyar munkavállalók bére végre kezdjen el felzárkózni a nyugat-európai munkavállalókéhoz.

Ebben az összes volt szocialista ország kormányában szövetségesre lelhet, sőt az alacsony kelet-európai bérszínvonal ellen többször tiltakozó nyugat-európai baloldali pártok és szakszervezetek is támogathatják ezt a javaslatot – folytatja. Orbán Viktor ezt a hazánk érdekét szolgáló javaslatot kategorikusan elutasította, és a tőle megszokott tanárbácsis módon jól ki is oktatott, miért is nem lenne jó, ha bekövetkezne a munkát végző magyar emberek bérfelzárkózása – írja Volner. 

Ezért nem lesz bérfelzárkózás. Mert „a Viktor nem engedi”.

Jó neki így, a szégyenletesen alacsony magyarországi bérekkel, vonja le Volner a következtetéseket sorban.

nemecsek

A Jobbik frakcióvezetője szerint ez egyben azt jelenti, hogy Orbán az ország versenyképességét jól láthatóan az olcsó és kiszolgáltatott magyar munkaerőre alapozza. Nem akar innovációt (ilyesmi ne várjunk mészároslőrincektől – ezt Volner írta csupa kisbetűvel), nem akar jól képzett munkaerőt. Kerüljön kevés pénzbe a magyar emberek munkája, akinek nem tetszik, az mehet Londonba mosogatni… és így tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik