Gazdaság

Csányi gigavágóhídja úrrá lett a munkaerőhiányon

Augusztusban írtuk, hogy még 120 ember hiányzik a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm Zrt. újonnan épülő mohácsi vágóhídjának beindításához. Még úgy is, hogy az új gigavágóhíd megnyitásával párhuzamosan két másik üzem is bezár.

Nos, úgy tűnik, azóta sikerült úrrá lenniük a munkaerőhiányon. Az Agrárszektor.hu információi szerint ugyanis már csak 20-30 hely lehet nyitva, de ezekre az emberekre gyakorlatilag nem a daraboló- és a vágóüzemben van szükség, hanem a többi olyan kiszolgáló területen oszlanak el, mint a takarítás, a logisztika és a műszaki területek.

A vágóhíd stratégiai partnere a PICK Szeged Zrt. Nagy Endre vezérigazgató szerint a PICK széles eszközkészletet vetett be, hogy a még nem a cégnél dolgozó embereket is odacsábítsanak, és a vezérigazgató sikeresnek ítéli a mohácsi vágóhíd munkaerő-bázisának megteremtésére tett kísérletet, hiszen már közel teljes az új vágóhíd leendő dolgozói állománya.

A próbaüzem októberben indul a több mint 21 milliárd forintos beruházással megvalósuló mohácsi vágóhídon, amely várhatóan 2017 elején kezdi meg az üzemszerű termelést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik