Gazdaság

A kormány tette padlóra a nógrádi CBA-t

cba (cba, bolt, )
cba (cba, bolt, )

Azok a kormányzati intézkedések okoztak kárt a Palóckernek, az egyik legnagyobb regionális CBA-cégnek 2015-ben, amelyeket a CBA-vezetés lelkesen támogatott – írta a Nol.hu.

A Palócker kritikus helyzetéről, arról, hogy üresek a boltok Nógrádban, bővebben ebben a cikkünkben is olvashat >>

A kormánydöntések miatt elszenvedett bevételkieséséről ad számot egy CBA-partner, a Palóc Nagykereskedelmi Kft. 2015-ös évről szóló gazdasági melléklete. A kiadvány sorolja a negatív hatású kormánydöntéseket: a Nemzeti Dohányboltok miatt kiestek a dohánytermék-bevételek, rosszul jött az élelemiszerlánc-felügyeleti díj, a tranzakciós illeték, a reklámadó bevezetése és a vasárnapi zárvatartás.

Mind olyan döntés, amit a CBA-vezetés Baldauf Lászlóval és Lázár Vilmossal az élen zajosan támogatott. Ám a CBA-s cégnek több mint 20 százalékos bevételkiesést jelentett.

A Palóc nem egy kis sarki közért a CBA-palettán, a CBA egyik legnagyobb regionális cége, hat megye élelmiszerlánc-kereskedelmét fogja össze. Az az intézkedés is 1-1,2 milliárdos kárt okozott neki, hogy a kormány döntése értelmében a kereskedőknek bizonyos esetekben 30, máskor 60 nap után fizetniük kell, a banki költségek pedig még több kárt okoztak.

A CBA tagadta, hogy az intézkedések miatt bármi kára származott volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik