Gazdasági Minisztérium - Margit körút (nemzetgazdasági minisztérium, mammut, combino, )
Gazdaság

Bezár a Mammut mozi

24.hu
24.hu

2016. 09. 05. 12:17

Korábban a témában:

A Cinema City öt éves működtetés után bezárja Mammut moziját, mert a mozihálózat és a bevásárlóközpont között sikertelenül zárult a szerződés megújításának tárgyalása. A felek között a megállapodás szeptember 11-én ér véget, amelynek megújítására a Cinema City már hónapokkal azelőtt megkezdte az egyeztetést. Az üzemeltetés folytatására tett törekvéseinek sikertelensége szomorú hír a cég életében, hiszen a Cinema City célja, hogy a lehető legközelebb hozza az emberekhez a minőségi szórakoztatást – kommentált a cég.

Ennek jegyében folytatja az évben megkezdett felújítást és 2017 első felében, Győrben nyitja meg új 4DX mozitermét a Cinema City.

A Mammut viszont közölte, hogy az új üzemeltetővel várhatóan idén december közepén nyílik meg a teljesen megújult, változatlan területű, korszerűsített komplexum.

Felvásárlás után

A Cinema City 2011-ben törvényes, a GVH által jogszerűnek ítélt fúzióval vásárolta fel a Palace által üzemeltett mozikat. A mozihálózat a felvásárlást követően több lépcsőben kezdte el a volt Palace mozik felújítását. Ez nemcsak a mozik közösségi és belső tereit jelentette, hanem a digitális átállást követően a mozi teljes technikai felszerelését is.

Ennek keretében történt meg a Cinema City WestEnd teljes felújítása és az Európában első 4DX mozi megnyitása mintegy 2 millió eurós beruházással. A Cinema City Duna Pláza büféje is megújult, a Cinema City Campona pedig teljes átalakuláson esett át, itt minden széket lecseréltek, új köntösbe bújt a büfé illetve a lobby, és nyílt egy új kávézó is.

A felvásárolt 7 mozi közül a Mammut volt az egyetlen, ami Palace Mammut néven működött tovább. Sajnálatos módon a bevásárlóközpont üzemeltetőivel nem sikerült közös nevezőre jutni a működtetést illetően, így a Cinema City Palace Mammut moziját 2016. szeptember 11-el bezárja.

Felújítások és újítások

Ezzel párhuzamosan a mozihálózat folytatja az elkezdett felújításokat. Idén eddig Pécsen és a MOM Parkban található, Magyarország legnagyobb mozitermében cserélték ki a székeket, építették újjá a nyíregyházi mozi büféjét. A Cinema City Aréna közösségi tereiben a mozi a plakátokat digitális kijelzőkre cserélték, a további tervek között szerepel a VIP lobby megújítása és az IMAX terem vásznának cseréje.

A következő év első feléig várható a miskolci valamint székesfehérvári Cinema City teljes felújítása. A Cinema City Győr moziban a jövő év első felében 4DX moziterem nyílik. Ezen kívül részleges büfé és/vagy pénztár felújításon fog átesni a Cinema City Szolnok és Szombathely mozi – írták közleményükben.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.