Gazdaság

Figyelem! piacbefolyásoló adatok jönnek a jövő héten

GDP(960x640).jpg (Array)
GDP(960x640).jpg (Array)
A statisztikai hivatal inflációs, ipari, kiskereskedelmi, külkereskedelmi és idegenforgalmi adatokat közöl a jövő héten.  

Izgalmas hét kezdődik szeptember 5-én. Hétfőn publikálja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslését a júliusi kiskereskedelmi forgalomról. Júniusban ez a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 5,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Kedden közli a KSH a végleges és részletes bontást tartalmazó második negyedéves bruttó hazai össztermék (GDP) statisztikáit. Az első becslés szerint a GDP 2,6 százalékkal nőtt a negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva az első negyedévi 0,9 százalékos emelkedés után, jelentősen felülmúlva az elemzői várakozásokat.

Ugyancsak kedden publikálja a KSH a ipari termelés előzetes júliusi adatait. Júniusban az ipari termelés volumene 0,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A termelés az év első hat hónapjában 2,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán közli az államháztartás központi alrendszerének augusztus végi helyzetéről szóló gyorsjelentést. Az első hét havi hiány 464,8 milliárd forint volt, amely az utóbbi mintegy másfél évtized legalacsonyabb deficitje.

Csütörtökön közli a KSH a külkereskedelmi forgalom júliusi alakulásának első becslését, és a fogyasztói árak augusztusi alakulásáról szóló statisztika is csütörtökön jelenik meg. Pénteken pedig a kereskedelmi szálláshelyek júliusi forgalmáról közöl adatokat a statisztikai hivatal.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik