Gazdaság

Önerőből aszfaltoztak egy utat az önkormányzati cégvezető házáig

A Népszabadság cikke szerint a miskolci Viola utcában eddig csak lépcsősor volt, az új út azonban csak az önkormányzati cégvezető házáig ér.

A Miskolci Ingatlankezelő Zrt. vezérigazgatójának, Szélyes Domokos családjának házáig vezet az az új út, ami néhány hete készült el. Út ott korábban nem is volt, csak lépcsősor, ami a főútig vezetett, azonban az új beruházás mindössze Székely házáig ér, fölötte meghagyták a lépcsősort.

Az ott élők felháborodtak, mert szerintük az idősek a lépcsősoron még le tudtak menni csúszós időben is, de a tükörsima aszfalton már nem. A lakók panasszal fordultak a város jegyzőjéhez, de nem kaptak választ, az önkormányzati képviselő pedig csak hümmögött.

A lap megkereste Szélyes Domokost, azonban helyette a miskolci városháza sajtóosztálya válaszolt. Mint közölték, az útépítés önerőből, tehát nem közpénzből készült, viszont az önkormányzat engedélyével. Az építkezés befejezése után a kész utat a beruházó térítésmentesen átadja az önkormányzatnak, írták.

A munkákat pedig nem Szélyes Domokos, a MIK Zrt. vezérigazgatója kezdeményezte és végezteti, hanem az utcában lakó édesapja, írták.

(Kísérőképünk illusztráció)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik