Gazdaság

Megvan, melyik áruház fizeti legjobban a dolgozóit

lidl (Array)
lidl (Array)

Múlt heti hír volt, hogy a makói Lidl 305 ezer forintos fizetésért keres főpénztárost. Az Index most megvizsgálta, hogy vajon  mennyit keresnek most az árufeltöltők, pénztárosok.

Először a céges beszámolók alapján csináltak egy összehasonlítást (a tavalyi bérköltségeket alapul véve, ami hasonló, mint amit a Blokkk.com készített nemrégiben). Ebből az Aldi jött ki nyertesen. De megnézték azt is, hogy az idei áremelések hogyan rendezték át a fizetési toplistát.

Hol kereshet a legtöbbet az árufeltöltő, a pénztáros?

Az áruházaktól kapott válaszok alapján a következők derültek ki.

A Lidlnél az árufeltöltői illetve pénztárosi feladatkört betöltő munkavállalóknál az elérhető bruttó havi fizetés 246 ezer 856 forint, amihez további 30 százalék műszakpótlék, 50 százalék vasárnapi pótlék és 100 százalékos munkába járás támogatás (helyi vagy helyközi bérlet) jár, ami összesen további havi bruttó 22 ezer 647 forintot jelent.

Az Aldi árufeltöltőinek legmagasabb elérhető bére kicsit alacsonyabb, mint a Lidlnél, 40 órára bruttó 216 500 forint, a pénztárosok pedig 296 300 forintot kereshetnek.

A Lidl a boltvezetőknek is többet fizet, mint az Aldi: amíg az Aldinál  40 órában bruttó 543 300 forint a legmagasabb elérhető fizetés, addig a Lidlnél 673 856 forint.

A Tescónál elérhető legmagasabb havi bér pénztárosként és árufeltöltőként is 175 950 forint. A cég küldött egy táblázatot is, ami azt mutatja, hogy Pest megyében 165 950, más áruházakban pedig 159 950 a legmagasabb elérhető bruttó a Tescónál.

A CBA és az Auchan szolgált ilyen részletekkel a bérekről és béremelésről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik