Gazdaság

Bekötik a NAV-hoz a cégek számlázását

számla (Array)
számla (Array)
A jövő év közepétől az adóhivatalba fut be a cégek számlázása, ami további lehetőségeket nyújt a hatóságnak az áfacsalások és fiktív számlázások leleplezésében - írta keddi kiadásában a Magyar Idők.

A hivatal a júliustól várhatóan beérkező nagy adatmennyiség feldolgozására már el is kezdte a szükséges informatikai fejlesztéseket.

Tamásné Czinege Csilla, a nemzetgazdasági minisztérium helyettes államtitkára a lapnak elmondta, hogy jövő év közepétől a százezer forintnál nagyobb adót tartalmazó számlák adatai elektronikus úton érkeznek be a NAV-hoz. Továbbá az elektronikus számlázás összekapcsolódik a közúti áruforgalom elektronikus ellenőrzésével, az adóhatóság számára azonnal nyilvánvalóvá válnak a szabálytalanságok, és nyomban fel tud lépni ellenük – fűzte hozzá.

A helyettes államtitkár rámutatott, hogy a számlázás bekötése az adóügyi kockázatok elemzését is segíteni fogja, egy cég kiürítése és eltűnése például gyorsabban az adóhatóság tudomására jut, nem csak az adóbevallások időszakában. (MTI)

Kiemelt kép: Neményi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik