Gazdaság

Világsiker kapujában a magyar innováció

Világszinten is újdonságnak számító találmányokkal halmoz sikert sikerre a balástyai székhelyű Gremon Systems Zrt. a nemzetközi piacon. Az agrárinformatikai fejlesztésekkel foglalkozó start up cég főként az üvegházas növénytermesztés minőségének javításában ért el eredményeket – írta a Délmagyar.

Az agrárinformatikai fejlesztésekkel foglalkozó Gremon Systems Zrt. főként külföldi, magas technológiai szintű üvegházakba tervez „okos” rendszereket, de hazánkban is lefedték már ezt a piacot. Szegedi és budapesti irodájuk is van.

A vállalatban a befektetők is láttak fantáziát, így már 14 országban, köztük például Kanadában, Németországban és Chilében is jelen van a Gremon Systems. Lengyelországban, Spanyolországban és Hollandiában akkora az értékesítés, hogy ezekben az országokban már helyi munkatársakat is alkalmaznak.

A cég egyik alapítója, Ujszászi András azonban arra a legbüszkébb, hogy nemrég meghívást kaptak egy neves hollandiai kutatóintézetbe, az Improvement Centerbe, ahol a mesterséges, LED-fényben való paradicsomtermesztés technológiáján dolgoznak majd olyan nagy cégekkel együttműködve, mint például a Philips. Ez nagy szakmai elismerésnek számít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik