Gazdaság

A Tesco kivonulásáról spekulál a kormánypárti újság

A Magyar Idők szerint leépítik az áruházláncot, hogy felkészítsék az eladásra.

A Magyar Idők pénteki számában azt írta: egy éven belül megszüntetik a Tesco budaörsi központját, ahonnan az áruházlánc magyarországi hálózatának operatív irányítása zajlik. Azt állítják, országosan több áruházban kezdődtek újabb karcsúsító lépések, az online házhozszállítás megtorpanni látszik, és azt is tudni vélik, hogy „eladásra készítik fel a magyar kiskereskedelem legnagyobb piaci szereplőjét”.

A kormánypárti lap egy „nemrégiben távozott, neve elhallgatását kérő felső vezetőre” hivatkozva írja azt, hogy egyre több vezető beosztásban lévő alkalmazott távozik a budaörsi központból, mert bizonytalannak érzik a vállalat jövőjét. A helyükre nem vesznek fel új embereket, hanem a Tesco csehországi központjából pótolják őket.

Az áruházlánc működésének racionalizálása miatt egy évvel ezelőtt hozták létre a Tesco Európát, amely a magyar, lengyel, szlovák és cseh áruházakat vonta egy irányítás alá, akkor viszont azt közölték, hogy a változás nem érinti az egyes országokban működő központokat.

A Magyar idők arról is ír, hogy a kétezer négyzetméter feletti hipermarketekben szűkítik az eladótereket, Győrben és Veszprémben 11 hétig tartó átalakítási folyamat kezdődött, amelynek részeként „megszüntetik vagy jelentősen leszűkítik” a nem élelmiszertermékek kínálatát, a felszabadult helyen pedig más kiskereskedőknek bérbe adható területeket alakítanak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik