Gazdaság

Valami nagy terven dolgoznak a Nemzetgazdasági Minisztériumban

Összetett intézkedéssorozaton dolgozik a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a lépések a gazdaságnak adnának újabb lökést – írta a Magyar Idők szombati számában.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a lapnak elmondta: az előkészítő munkákkal feltehetően szeptemberben elkészülhetnek, utána kerülhet az intézkedéscsomag a kormány, illetve ha szükséges, az Országgyűlés elé.

A miniszter kiemelte: az a cél, hogy Magyarország gazdasága a következő években legalább 3-5 százalék közötti növekedést mutasson fel, ehhez azonban több területen is segítő intézkedésekre van szükség van, tenni kell például a hazai munkanélküliség további mérsékléséért, a jelenlegi öt százalék körüli szintet háromszázalékosra kell leszorítani.

Ha ezt elérnénk, lényegében teljes foglalkoztatásról beszélhetnénk Magyarországon – mondta Varga Mihály, aki szerint ezzel párhuzamosan enyhíteni kell a munkaerőhiányt például a foglalkoztatást segítő intézkedésekkel és átképzési programok indításával. A kitörés lehetőségével kecsegtető iparágak – például a gyógyszeripar, a vegyipar, a zöldenergia-ipar és a turizmus – fejlesztése sem maradhat el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik