Gazdaság

Mészáros is kaszálhat a 420 milliárdos óriástenderen

2020-ig kőbe vésnék az infrastrukturális beruházások résztvevőit.

Mészáros Lőrinc cége, valamint a Duna Aszfalthoz köthető vállalkozások is a finisbe jutottak a 420 milliárd forintos víziközműtenderen – tudta meg a Világgazdaság. A kiírásban szereplő hat térségben négy-négy befutót hívtak fel a szükséges igazolások bemutatására, vagyis az utolsó körbe. A Mészáros és Mészáros Kft. közös konzorciumban indult az EuroAszfalt Kft.-vel, amely Dunai György érdekeltségébe tartozik.

Az Európai Bizottság már korábban arra kérte a magyar kormányt, hogy függessze fel az eljárást, a keretközbeszerzés ugyanis nem megfelelő módszer komplex infrastrukturális beruházásokhoz. A kormány ugyanakkor nem változtatott a keretmegállapodásos konstrukción, inkább felkért egy drága ügyvédi irodát, hogy védje meg álláspontját – írja a lap.

A lépéssel 2020-ig „kőbe vésik” azt a térségenként négy céget, amely részt vehet az infrastrukturális beruházásokban, ahelyett, hogy projektenként pályáztatnának. Ezzel szűkítik a versenyt és kizárják a kisebb árbevételű társaságokat – mutat rá a Világgazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik